keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ei mennyt ihan niin kuin piti - viiikon 9 ja 10 tapahtumia osa 1

Viime päivityksestä on taas vierähtänyt.

Keskiviikkona 29.2 viimeistelymies tuli asentamaan listoja, laminaatteja, lauteita ja väliovia. Hyvää työtä teki ja sunnuntaina 4.3 oli niiltä osin valmista. Työn jälkeen oltiin siis tosi tyytyväisiä.
Saunan seinät ja katto käsiteltiin itse Supi Arctic saunasuojan sävyllä 5123 Kiruna.

1.3 oli edelleen kalusteissa puutteita ja sekasotku keittiön lattialla melkoinen. Keittiökalusteista oli mm. 2 kpl seinäkaappia asentamatta seinästä puuttuvan vaakakoolauksen takia, koristelistoja puuttui, jää-/pakastekaapin ja mikron yläpuolella oli väärän kokoinen peitelevy, yhdessä vetolaatikossa liian iso etulevy (isompi kuin alapuolella olevassa laatikossa), altaan alta puuttui etulevy, astianpesukone oli asennettu mutta niin, että pistotulppa oli väärässä kaapissa (kaapissa jossa ei ole pistorasiaa!!), astianpesukoneen etulevy oli asentamatta ja muutama muu pieni juttu.  Keittiön lisäksi kalusteita puuttui khh:sta, sillä kaappeja oli irrotettu Ecowatin asennuksen takia. Lisäksi allas ja hana puutui khh:sta. Khh:n kattolistat puuttuivat myös asentamattomien kalusteiden takia. Edellä mainittujen lisäksi liesituuletin oli asentamatta. Saunan kuituvaloja ei oltu asennettu loppuun, sillä holkit eivät mahtuneet niille porattuihin reikiin. Lisäksi oli muutamia muita pieniä vikoja mm. maalivammoja ikkunoissa, silikonisaumoja puuttui yms.

Keittiö  ja khh vielä vaiheessa
 
Allas ja hana asentamatta, 1 kpl kaapin ovia puuttuu (puuttui toimituksesta), vasemmalta seinustalta lisäksi purettu 2 kpl kaappeja pois Ecowatin asennuksen takia, kattolistat puuttuu.
 
Keittiön kaaosta.
2.3 oli KVV- ja IV -tarkastus rekennusvalvonnan kanssa. Ei oltu siinä itse paikalla, mutta iloiset uutiset saatiin elikäs läpi meni:) Jätevesijärjestelmäkin oli ok, vaikka ympäristösihteerin lausunto oli mitä oli eikä siitä oikeen saanut selvää pitääkö jotain vielä tehdä maasuodattamolle vai ei.

Käyttöönottotarkastus oli varattu torstaille 8.3 ja työpäällikkömme lupaili suurin piirtein kaiken olevan siihen mennessä valmiina. Loput puute-/virhelistalla olevista asioista korjattaisiin sitten mahdollisiman pian luovutuksen jälkeen. Alunperinhän hän oli lupaillut, että käyttöönottotarkastus/talon luovutus olisi voinut tapahtua jo 6.3...heh...heh. Talonäyttöä meillä ei pidetty/pidetä. Se oli alunperin tarkoitu pitää juurikin tuolloin 6.3.  Pidin tosin ITSE YKSITYISEN TALOESITTELYN jo 17.2 eräälle pariskunnalle talomyyjämme pyynnöstä. Ei siinä mitää mukava pariskunta oli kyseessä, mutta aikaa homma vei sen 1,5 h ja olivat vielä myöhässä mikä tosin on inhimiilistä. Mutta ei siltikään ollut niin helppo homma hoidettavaksi kahden eläväisen lapsen kanssa.

6.3 pidettiin vastaavan ja DT:n työpäällikön kanssa palaveri tekemättömistä hommista ja ilmaisin halumme talon luovutukseen vasta maanantaina 12.3, jolloin suurin osa töistä olisi tehtynä. Emme haluaisi, että nyt viime metreillä alettaisiin hosumalla taloa valmiiksi saattamaan. Vasta tällöin saimme kuulla, että keittiön välitilan laattaa ei meille asennettaisi, koska laattaa ei oltu otettu DT:n kautta. Oltiin saatu omasta laatasta jo hyvitystä 10 e/m2, joka sisälsi myös laatan asennustyön. Tää on tätä muuttovalmiin rakentamista. Mitään materiaaleja ei kannata hommata itse sillä niistä tuntuu aiheutuvan vain ikävyyksiä ja hyvitykset pois jätetyistä materiaaleista ovat todella surkeita! Todella mukavaa... että ihan 2 päivää ennen alunperin suunniteltua talon luovutusta meille tällainenkin asia kerrotaan. Olin luullut, että välitilan laatat ovat asentamatta sen takia, että keittiöstä puuttui vielä pari seinäkaappia seinältä. Huh huh... tästä alkoi reklamaatiosoittelut, mutta kaipa meidän on tyydyttävä siihen, että DT:n aliurakoitsijan ei tarvitse asentaa asiakkaan itse hankkimia laattoja, jos haluaa olla oikein v-mäinen. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että emme ole tosiaankaan ainoita DT:n asiakkaita joilla on oma välitilalaatta. Kaiken lisäksi olemme jo jättäneet kokonaan välitilalaatoitukset pois wc:stä ja khh:sta. Ei auta muu kuin alkaa itse laatoituspuuhiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti