tiistai 28. helmikuuta 2012

Väsymystä ilmassa


Pientä ja vähän suurempaakin raksaväsymystä on ollut ilmassa ja siinä syy blogitaukoiluun. Ollaan haluttu välillä vähän muuta ajateltavaa kuin tämä rakennuttaminen. Lähes joka päivä jompi kumpi meistä on silti piipahtanut talolla tarkastamassa tilanteen. Ei tosiaankaan uskalleta tehdä Designtalon mainostamalla tavalla: lähteä lomalle ja palata sitten käyttöönottotarkastukseen takaisin;) Onneksi kevätaurinko paistaa toisinaan jo ihanan kirkkaasti. Jospa sitä taas saisi uutta virtaa. Kohtahan meidän pitäisi päästä jo muuttamaankin. Enää 2 viikkoa talon luovutukseen!

Viimeisimmän päivityksen jälkeen 14.2 saapuivat kodinkoneet ja kiintokalusteet asennettiin. Ehdin jo kehua kodinkonetoimittajaa ennen aikojaan... Ensimmäisestä toimituserästä puuttui jääkaaappi, pakastinkaappi ja liesituuletin. Oli sovittu, että ainoastaan uuni saisi tulla myöhemmin jälkitoimituksena. Niinpä sama kuski sai tulla uudemman kerran parin päivän päästä tuomaan puuttuvat koneet.. Nyt on uuni ainoastaan toimittamatta. Nettikaupasta tilattu keittotaso oli postissa noudettavissa tasan viikon päästä tilauksesta. Positiivinen kokemus siis tuo nettitilaaminen!

Kalusteasennukset sujuivat vauhdilla yhdessä päivässä. En ollut tietoinen tuosta 14.2 asennusajankohdasta, mutta onneksi menin lasten kanssa käymään iltapäivällä talolla ja ehdin kertoa muutaman yksityiskohdan asentajille ennen kuin olivat kaiken jo asentaneet. Puutteita ja virheitä jäi vielä.  Niitä on tulossa Topi-keittiöiden remppamiehet korjaamaan jossain vaiheessa. Hiukka harmittaa, että keittiön taso ei ollut sitä mitä luulin, mutta tuon kanssa mennään, ei lähdetä vaihtamaan. Kodinhoitohuoneeseen "Ecowatti-seinälle"oli joku Desigtalolta lisännyt peitelistoja, joita ei minun kalustekuvissani ollut. Omituista, että joku muuttaa kalustekuvia meidän tietämättä. En ollut oikein tyytyväinen noihin lastulevypeitelistoihin vaan olisin halunnut mm. Ecowatin viereiselle jakotukille vain matalan kotelon. No tämän seinämän kalusteiden kanssa kävi lopulta niin, että kaikki piti viime viikolla purkaa kun LVI-asentajat tulivat tekemään hommiaan. Ecowatti ei mahtunut jalustallaan sille varattuun tilaan, joten viereinen korkea komero sekä yläpuolelle asennettu seinäyläkomero jouduttiin purkamaan. Korkea komero saadaan asennettua Topin-remppamiesten toimesta takaisin, mutta yläkomero ei enää mahdu Ecowatin yläpuolelle. Kaipa siitä jotain hyvitystä saadaan... ja onnekseni taidan nyt saada sen matalan kotelon sille jakotukille. Näin ollen sen yläpuolelle saa naulakkoja/koukkuja mm. isännän metsästystakeille ja -housuille.

15.2 Kiitolinja toimitti lavallisen valaisimia meidän nykyiseen väliaikaisasuntoon tai tarkemmin tuohon yleiselle kulkuväylälle eikä edes meidän kotiovelle asti. Kuski ei millään suostunut viemään lähetystä talolle kun tavarat oli kotiosoitteeseen kerran tilattu. Eipä siinä mitään, eikun purkamaan lava ja viemään valaisimet itse talolle sähkäreitä varten. Muuttovalmista rakentamista...hmm...


16.2 kannettiin viimeistelytuotteet (laminaatit, listat, lauteet, väliovet, pääovi) sisälle. Edellisenä päivänä olin ajojärjestelijän kanssa sopinut toimitusajankohdaksi klo. 12-14. Yritin saada myöhempää toimitusaikaa, jotta miehenikin olisi töiltään ehtinyt kantamaan tavaroita, mutta myöhempi ajankohta ei kuulemma onnistunut. Hätyytin isäni meille seuraavaksi päiväksi 70 km:n takaa kantoavuksi. Tietenkin Kiitolinjalta tuli sitten soitto, että onnistuisiko mitenkään vastaanottaa tavarat vasta klo:16.30 aikaan. Joo, onnistuuhan se paremmin kuin hyvin kun mieskin on silloin jo kotona. Tyhmää vaan, että isäni joutui ajamaan edestakaisin turhan takia!!! Kuski oli onneksi ystävällinen ja oli meille kantoapuna, kun kaikki  tuotteet jouduttiin nostelemaan yksitellen autosta, sillä lavoja ei saatu laskettua maahan auton perälevyltä. Auto oli vinossa pihallamme ja perälevy tooosi liukas. Meinasi lavat liukua pumppukärryn kanssa jontkaan...

17.2 Palkkaamamme sähkäri kävi kytkemässä porakaivopumpulle sähköt. Tämä oli alunperin sovittu RG-talotekniikan sähkäreiden hommaksi samalla kun tulevat muita sähkökorjauksia tekemään, mutta eipä noita sähkäreitä ollut talolla näkynyt. Oli siis taas pakko palkata ulkopuolinen urakoitsija. Vesi oli saatava vihdoin taloon lämimitysjärjestelmän asentamista varten. Ja ah, sitä onnen tunnetta kun näin oman kaivon veden tulevan taloon sisälle:)

Omahakintaiset valaisimet, altaat, kiuas ym. tuli kaikki lopulta hankittua ja niitä asenneltiin vk 8 alussa.

22-23.2 RG-talotekiniikka asensi  LVI- ja sähkökalusteet. LVI-pojilla menikin kaksi päivää meillä turatessa. Ilmeisesti Ecowattimme oli hiukka kinkkisempi liitettävä kuin perus Tehowatti, joka DT:llä on vakiona sähkölämmitteisissä taloissa. 


Makkaranpaistossa tontilla.
Poistu viihtyy talolla kun on läpppäri mukana. Tytön huone pullollaan LVI- ja sähkökalusteita. Väliovet, laminaatit, lauteet ja IV-kone odottavat asennusta.
Omia asennuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti