keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Perustuksien tekeminen alkaa

 Tänään aamulla kävin rakennusten ulkopuolisiin töihin palkatun kvv-vastaavan kanssa tontilla "katselmoimassa" tähän mennessä tehtyjen töiden laadun. Kaikki oli kunnossa kuten pitikin, jee. Hänen tarvitsee enää saapua paikalle muuttotarkastukseen sitten ensi maaliskuussa. Rakennuksen sisäpuoliset vesi-, viemäri- ja iv-työt onkin sitten Designtalojen hommaaman kvv-vastaavan vastuulla.

Heti kohta saapuikin tontille Perustavat tekemään anturalaudoitusta ja raudoitusta iltapäivän anturan valua varten. DT:n vakioperustukseen ei antura kuulunut, mutta pohjatutimuksen mukaan sellainen oli syytä tehdä. Maaperä tontillamme on kyllä varsin kantavaa (siltti-)moreenia. Anturallisesta perustuksesta jouduimme maksamaan n. 2700e lisähinnan.


Antura valettuNäkymä takaterassille.

Näkymä takaterassilta.
Samaan aikaan Perustavien kanssa aamulla kävi sähköyhtiö vihdoin kytkemässä jakokeskuksen ja tonttikeskuksen välille sähköt. Sähköjä ei ongelmitta saatu tontille, sillä toissa viikolla tonttikeskuksen kytkennän hoitanut sähkäri ei ollut vielä eiliseen iltapäivään mennessä lähettänyt mittarointipyyntöä sähköyhtiölle. Viimeksi maanantaina olin asiasta heille reklamoinut, sillä tänään tarvittiin sähköä tontilla. Onneksi sähköyhtiöstä oltiin niin kivoja eilen iltapäivällä sinne soitellessani, että he lupasivat samantien olla suoraan meidän palkkaamaan sähkäriin yhteydessä ja tänään tosiaan heti aamusella oli meillä sähköt. Päätettiin selvyyden vuoksi ottaa nyt sähkön myynti ja siirto samasta paikasta ja katsoa sitten muuton jälkeen mistä sähkö saadaan halvimmalla ja ostaa sitten sieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti