maanantai 26. syyskuuta 2011

Rakennusluvan hakeminen ja muuttopuuhaa

DT:n aikataulun mukaan rakennuslupa olisi pitänyt olla myönnettynä 19.8. Ehdimme kuitenkin kuulemaan naapureita vasta viikolla 33. Lisäksi jätevesienkäsittelysuunnitelma aiheutti suurta päänvaivaa. Ei mennyt ihan putkeen! Ummikkona tilasimme kalliin suunnitelman jo toukokuun puolivälissä maaperätutkimuksen (pohjatutkimuksen) kanssa samassa yhteydessä. Tällöin talon, porakaivon ja maasuodattamon sijainti oli vasta suunnittelutasolla. Kaiken lisäksi toisen käden kautta ostettu suunnittelma vaikutti hätäisesti tehdyltä ja laatija oli täyttänyt yhteenvetolomakkeen "epämääräisesti" ilmeisesti pohjatutkimuksen perusteella käymättä tontilla. Kaikki etäisyystiedot olivat aivan mitä sattuu, järjestelmän mitoitus tehty virheellisillä pinta-alatiedoilla, käytetty järjestelmän lisänä kallista fosforinpoistokaivoa, vaikka sitä ei ympäristösihteerin mukaan toistaiseksi tarvinnut asentaa ym. Lisäksi järjestelmä muutettaisiin Uponorista Jitaksi. Jita-järjestelmissä fosforinpoisto voidaan toteuttaa viemäriverkostoon asennettavalla kemikaalinannostelupumpulla, joka on fosforikaivoa huokeampi ratkaisu. Soitettuani suunnitelupalvelun myyneelle taholle minua kehoitettiin vain käsin korjaamaan suunnitelmaa.

Saimme lupahakemuksen liitteineen jätettyä postitse rakennusvalvontaan vasta18.8 kolmisen viikkoa lupakuvien valmistumisen jälkeen. Alkoi todenteolla jännittää kuinka aikataulun kävisi. Perustusten teon piti alkaa 19.9 ja rakennusluvan lainvoimaisuus astuisi voimaan vasta 2 vk lupapäätöksen julkaisupäivästä.

Perjantaina 19.8 muuttokuorma ajettiin kuorma-autolla uudelle paikkakunnalle väliaikaisasuntoon. Silti tavaraa jäi vielä 3 pakettiautokuorman verran muuttamatta. Ne tuotaisiin uuteen asuntoon ja tontilla sijaitseviin vanhoihin rakennuksiin seuraavan viikon aikana.Vanhan talon luovutus uusille asukkaille olisi 26.8.

Maasuodattamoa
Maanantaina 22.8 saatiin soitto lupasihteeriltä, että yksi naapuri oli kuulematta. Tietämättöminä emme olleet tiedottaneet naapuria, jonka kanssa meillä on yhteinen rajapyykki, mutta jonka kanssa meillä ei ole yhteistä rajaa. Tiistaina 23.8 puhelurumban tuloksena saimme selville yhden omistajan nimen (ja rakennusvalvontaan taas lisää maksettavaa 20 € selvittelystä) ja asuinpaikan. Huonoksi onneksemme kuuleminen pitäisi hoitaa postitse, sillä omistaja asui toisaalla. Taas tulisi viivytystä rakennusluvan myöntämiseen. Naapurin allekirjoituksen päiväyksestä hänellä olisi vielä 7 vrk:n valitusaika ennen kuin lupapäätös voitaisiin antaa ja tästä päivästä menisi 2 vk ennen kuin lupa olisi lainvoimainen.


Kaivuri viety pois tontilta. Tästä jatketaan syyskuun lopulla.

1.9 aloin kyselemään rakennuslupahakemuksemme tilannetta ja selvisi, että jätevesienkäsittelysuunnitelma oli puutteellinen. Ei kyllä ollut mikään ihme niin huonosti se oli mielestäni laadittu. Lisäselvityspyyntö oli lähetetty 25.8 rakennusvalvonnasta suoraan suunnitelman laatijalle. Soitin heti suunnittelupalvelun myyneelle taholle ja hän lupasi olla yhteydessä suunnittelijaan. Saahan nähdä mihin vielä jouduttaisiin tuon suunnitelman takia. Suunnitelma oli tietenkin jo maksettu, joten tuskin hirveää intressiä olisi suunnittelijalla enää suunnitelmaa korjata. Jäisikö rakennusluvan myöntäminen nyt kiinni siitä.

Raksalla olisi nyt taukoa syyskuun loppupuolelle asti lukuunottamatta tonttikeskuksen kytkentää. Paikallisen sähkärin pitäisi käydä tekemässä kytkennät 14.9. Designtalojen omalta RG Designtalotekniikaltakin kytkentää kyselin, mutta hinta oli sen verran suolainen, että päätin ottaa homman muualta. Sähkärin pitäisi sitten lähettää mittarointipyyntö sähköyhtiölle, jotta jakokeskus kytkettäisiin sähköverkkoon ja meillä olisi SÄHKÖT!


8.9 tonttikeskus pystytetty tontille odottamaan kytkentää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti