maanantai 7. marraskuuta 2011

Lattia valettu

Lattia on nyt valettu! Lattian valua edelsi pieni "kriisi". Sunnuntaina 23.10 olimme lähdössä lomailemaan anopin ja appiukon luo muutaman sadan kilometkin päähän ja ennen lähtöä olin perjantaina Designtalon työpäälliköltä varmistanut, että onhan sisäpuolinen täyttö nyt ok maanantaina 24.10 alkavia LVI-hommia ja 2.11 suunniteltua lattian valua ajatellen. Työpäällikkö näytti vihreää valoa ja niinpä hyvillä mielin lähdimme lomalle. Meillähän oli ollut epäselvyyttä täytön määrästä takan ja kantavien väliseinien kohdalta. Virolainen loppu-urakoitsija oli käskenyt täyttämään vielä lisää, mutta vastaava mestarimme kuittasi täytön olevan ok.

Maanantaina 24.10 aamusta kuitenkin sain "vihaisen" soiton työpäälliköltä, että raksalla miehet  seisoo turhan päitten, kun täyttö ei ole kunnossa. No voi hemmetti! Nimenomaan varmistin ennen lomalle lähtöämme, että kaikki olisi kunnossa. Kummallinen tämä Desigtalon työpällikköjärjestely. Ei ainakaan tämä meidän päällikkömme ollut tuohon mennessä kertaakaan käynyt raksallamme DT:n kanssa pidetyn aloituskokouksen jälkeen!!! Soittelurumban (vastaava, työpäällikkö, kaivurikuski) seurauksena sovittiin, että seuraavan viikonlopun aikana täyttö pitäisi saada kuntoon ja LVI-miehet tulisivat uudelleen maanantaina 31.10. Vastaava ja kaivurikuski tulisivat viikoloppuna lapioimaan sepelin. Meidän ei tarvitsisi keskeyttää lomaa kunhan tilaisin vain sepelikuorman perjantaina tontille vastaavan merkitsemään paikkaan. "Pojat" saivat homman kunnialla hoidettua. Hieno sepelipatja tulikin. Inhimmillinen erehdyshän tuo perustussuunnitelman väärin tulkitseminen oli. Täytössä oli tosin ollut reilusti muuallakin paikattavaa kaivurikuskin piikkiiin. Että sillä tavalla... No pääasia, että saatiin tämä osuus hoidettua.

Tiistaina 1.11 työpäällikkö vihdoin kävi raksallamme ja ihmetyksen aihe oli suuri kun ei siellä ollutkaan LVI-miehet tehnneet hommiaan seuraavalle päivälle (2.11) suunniteltua lattian valua varten. Samaa olimme itsekin ihmetelleet, mutta antaneet DT:n itse hoitaa projektin etenemisen puuttumatta taas tähänkin asiaa. Koska putkihommia ei oltu tehty, päätettiin valu siirtää. Torstaina 3.11 lattia oli valua varten kunnossa. Saimme vielä käskyn loppu-urakoitsijalta, että meidän pitäisi hommata työmaalle lämmitin, jolla valua kuivatetaan kunnes lattialämpö saadaan kytkettyä. Tosiaan tämähän oli muutovalmistalo ja silti lämmitinkin täytyy itse käydä ostamassa. No joka tapauksessa tänään valettiin ja nyt odotellaa kuivumista!!

Maanvarainen lattia valua vaille
Vielä ennen valua, vastaavamme käskystä, nostettiin takan ja kantavan väliseinän alla oleva raudoistus pois eristeen päältä ja lisättiin korotuspalikoita muualle raudoitukseen.
Betoniauto ja lattiamiehet saapuivat työmaalle vasta kahden jälkeen iltapäivällä. Luultiin jo, että valua ei tehtäisi tänäänkään kun kokopäivnä aamu seitsemästä asti olimme valumiehiä odotelleet. Pieni kriisi meinasi syntyä työmaavalaisimesta tai lähinnä sen puutteesta. Lattiamiehet alkoivat kysellä meiltä valaisinta. Eihän meillä sellaista ollut eikä kukaan mitään lamppua ollut käskenyt hommaamaankaan. Soitin äkäisenä työpäälliköllemme ja eihän hänkään muuta voinut kuin pahoitella. Aikoi hän tosin ohjeistaa lattiamiehiä jatkossa pitämään oman valaisimen autossa mukanaan. Oltiin jo lähdössä "kylän" ainoaan rautakauppaan työmaavalaisinostoksille, mutta eipä tarvinnut valaisinta onneksi ostaa kun naapurimme sattui työmaallemme poikansa kanssa betoniautoa ihmettelemään ja saatiin heiltä lamppu lainaan. Kiitos heille:) Kyllä ihmetyttää välillä DT:n toiminta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti