maanantai 21. marraskuuta 2011

Vastaavan katselmus ja piipun muurausta

Vastaavamme kävi 12.11 katsomassa työmaan tilanteen ja tuon "katselmuksen" seuraksena syntyi pitkä lista korjattavia asioita mm. höyrynsulkumuovi oli useasta paikasta edelleen paikkamatta ja villojen raoista paistoi päivä läpi. Näistä asioista oli puhelimitse työpäällikölle jo huomautettu myös alakerran katossa olevat villat, jotka olivat irti höyrynsulkumuovista oli kehotettu korjaamaan. Lisäksi edelleen puuttui tiiviste puolesta ilmastointikanavien läpivientejä ja iv-koneen alta kuten myös yläkertaan menevien lattialämmitysputkien sekä viemäri- ja vesiputkienkin juuresta. Näiden lisäksi putkimiehille (lue: pojille) oli sattunut reilusti mittavirheitä. Piikattavaa on ainakin eteisessä olevan jakotukin osalta, joka on aivan vinossa, lisäksi yläkertaan menevät lattialämmitysputket on olohuoneessa irti seinästä ainakin 15 cm, vaikka ne olisi pitänyt asentaan väliseinän sisään. Nyt siis pitäisi tehdä joku "kaunis" kotelo olohuoneen nurkkaan noille putkille, EI ONNISTU! Olohuoneessa oleva keskuspölynimurin imurasia on myös väliseinän ulkopuolella. Pesuhuoneessa olevan vessanpöntön viemäriputkikin tuntuu olevan turhan kaukana seinästä. Vessassa taas viemäriputki on juuri ja juuri niillä rajoilla irti seinästä, että pönttö mahtuu siihen. Ai ai, paljon korjattava!

Isänpäivänä eli sunnuntaina 13.11 oma isäni sekä mieheni rakentelivat muurarille linjalautakehikkoa piipun muurausta varten. Tosin tämä rakennelma jouduttiin purkamaan maanantaina kun tajuttiin, että piipun paikkaa ei voinutkaan siirtää kuten oli ehditty ajatella, sillä takkaa ja piippua varten tehty laatanvahvennos ei yltänyt siihen asti minne ensimmäinen linjalautakehikko oli asennettu. Niinpä mieheni kulutti maanantain rakentamalla melkein kaiken alusta uudelleen todeten siinä samalla, että timpuria ei hänestä kyllä tulisi, ei hermot kestäisi! Se siitä yläkerran rakentamisesta:) Taidetaan jättää se jollekin ammattimiehelle kunhan saadaan valuuttaa sen verran kasaan, että päästään yläkerran rakennuspuuhiin. Tiistaina ja keskiviikkona muurari muurasi muutamia tunteja ja saatiin piippu katonrajaan odottamaan katon puhkaisua.

Omin käsin väkerretty piipun kehikko.


Valoa näkyvissä.


Slammattua pintaa yläkerrassa. Alakertaan laitetaan tiilitasoite ja antiikkilaasti.
Maanantaina 14.11 laitoin vastaavan katselmusmuistion havainnoista/korjattavista kohdista työpäällikölle sähköpostilla. Keskiviikkona 16.11 ei mitään vastinetta tähän katselmukseen kuulunut ja lähdin soittelemaan perään, sillä perjantaille 18.11 oli ajoitettu puhallusvillojen asennus ja monet korjausta vaativista kohdista piti korjata ennen puhallusvilloja. Työpäällikkö ei ollut omien sanojensa mukaan vielä edes lukenut sähköpostiani, mutta lupasi hommata porukan tekemään korjauksia seuraavalle päivälle eli tostaille. Torstaina pidettiin rakennusvalvonnan kanssa runkotarkastus eipä näkynyt Designtalon edustajaa herra työpäällikköämme paikalla. Timpuriporukka oli käynyt oman osuutensa korjauksista tekemässä (huomattiin tosin, että edelleen on villoja irti höyrynsulkumuovista), mutta LVI-miehille kuuluvat korjaukset oli vieläkin tekemättä. Timpuriporukkaa ehdin hiukan jututtaakin ennen katselmuksen alkua. Vastaavan kanssa soiteltiin työpäällikölle ja lupasi peruuttaa puhallusvillatoimituksen ja olla yhteydessä LVI-työnjohtoon. Saa nähdä koska putkarit tulevat korjauksia tekemään. Timpuriporukka käski meidän ja vastaavamme olemaan jatkossa suoraan heihin yhteydessä niin asiat hoituisivat nopeammin kun työpäällikkömme kautta. Outoa?? Jos emme itse olisi taas olleet aktiivisia niin olisipa pistetty puhallusvillat ennen kuin edelliset työvaiheet on kuitattu kunnolla tehdyiksi. Tämä on tätä muuttovalmista rakentamista:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti