perjantai 6. tammikuuta 2012

Ensi tulet takassa

Ei mulla muuta kuin, että hyvin vetää takka:) Tänään (vasta) pidettiin eka kerran pieni tuli muutamalla tikulla takkapesässä. Hormitarkastus oli tiistaina ja läpi meni.Tai no onhan mulla muutakin asiaa...

Tänään käytiin vähän siivoilemassa pihalla olevia epämääräisiä pressujen suojissa olevia kasoja. Yhdisteltiin vajaita kasoja toisiinsa ja kannettiin osa puutavarasta yhteen piharakennuksista. Tuli taas hiukka siistimpää. Sen verran jätteestä, että me olemme onneksi selvinneet aika pienellä jätemäärällä. Kaksi erää on vasta viety kaatikselle ja ehkä max. kaksi kertaa pitää vielä käydä. Esim. "kaikki" laudanpätkät on varastoitu ja ne aiotaan käyttää polttopuuna takassa tai leivinuunissa. Jätteen määrä tietysti riippuu pinta-alasta joka rakennetaan ja meillehän ei nyt tule kuin 120 m2 valmista pintaa. Yläkerta ja autotalli/autokatos tehdään sitten jollain muulla aikataululla riippuen siitä kuinka paljon hartiapankki antaa myöden.

Takapihalla olleet maakasat tasoiteltiin keskiviikkona. Siihen hommaan palkattiin nyt eri kaivurikuski tai siis naapuri tontilla maatyöt tehnyt kaivurikuski kävi tekemässä tämän pikku homman meille. Samalla salaojitettiin myös porakaivon ympärillä oleva huoltokaivo. Sinne oli kertynyt vettä. Onneksi ei tosiaankaan ollut pumppua ja muita vermeitä vielä asennettuna. Nyt on ihan erilainen näkymä pellolle takapihalta. Kaivuri tosin kolhaisi huoltokaivon betonista kansirengasta ja siitä on lohjennut aikas iso pala:( Siitä täytyy vielä ilmoittaa kaivurifirmalle.
Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä asennettiin myös keskiviikkona. Rännikaivot pitäisi vielä itse kohdistaa. Kouruista ulkopuolisilla kannakkeilla Vesivek veloitti 120 e lisää. Kuulemma kukaan ei enää laita sellaisia sisäpuolisia kourunkiinnikkeitä mitkä talopakettiin olisi vakiona kuulunut. Tämä on taas näitä valmistalojen huonoja puolia. Jokaiseen toimitukseen saa maksaa jotain ekstraa...

2 kommenttia:

  1. Komea takka! Eksyin tänne kuvan perusteella, meilä aletaan muurailla Tiilerin FunkkisLauria vastaavalla ruukintiilen "kehyksellä".
    Muutoinkin vähän sama aikataulu, lattiavalu tehty marraskuun alussa jne. Meillä Vieskan Kotitalo omalla mallilla tulossa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Alma ja tervetuloa seuraamaan meidän projektia. Hyvä takka valinta teillä;) Pidän itse kyllä tästä meidän takasta. Saa nähdä meneekö tuo antiikkilaastipinta nopeasti nokiseksi ja ruman näköiseksi. Edellisessä talossa meillä oli Kermansaven kaakelitakka-/leivinuuni. Se oli kaunis ja tyylikäs ja helppo pitää puhtaana (paitsi valkoiset saumat). Tällä kertaa halusin kuitenkin rustiikkisemman ja vanhaa maalaistalon henkeä mukailevan takan.

    VastaaPoista