perjantai 27. tammikuuta 2012

Purnausta ja kuvapläjäys

Raksalla on nyt ollut hiljaiseloa kaksi viikkoa. Tällä viikolla piti olla laatoitustöiden vuoro, mutta syystä tai toisesta ne tehdään viimeisimmän tiedon mukaan ensi viikon aikana. Keskiviikkona vasta saapuivat Haukiputaan väristä tehostelaatat pesuhuoneeseen. Kuski oli soittanut miehelleni ja kertonut jättäneensä ne paikallisen huoltoaseman tiskille meidän nimellä. Näin meillä täällä maalla. Olisihan se ollut turhaa ajaa "kapeaa ja mutkaista" kotitietämme talolle ison rekan kanssa vain viemään 10 kpl:etta kaakelia.

Keskiviikkona koin myös järkytyksen kun avasin porakaivopumpun asentaneen LVI-firman laskun sisältäneen kirjekuoren. Veloitus 915e!!! Haloo!!! Meillehän kävi niin, että marras-joulukuussa palkkaamamme oma kylän putkari kävi tammikuun alussa asentamassa saunaan porakaivon vaatiman paisuntasäiliön, mutta ei sitten koskaan ilmestynyt asentamaan pumppua, vaikka ajankohtakin oli sovittuna. Puhelimeen hän ei myöskään enää vastannut. Laskua hän ei säiliön asentamisesta vielä silloin kirjoittanut, joten ei kyllä tarvitse enää kirjoittaakaan tai en kyllä sitä enää aio maksaakaan vaikka laskun joskus laittaisikin. No joka tapauksessa, kiirellä sitten viime viikon alussa tilasin meille uuden asentajan naapurikunnasta. Randomina valitsin putkiliikkeen Googlaamalla. Sainkin asentajan (joita sitten olikin ollut 2 kpl) paikalle perjantai aamuksi klo 7. Meiltä ei kumpikaan (minä tai mieheni) päässyt paikalle asennusta "valvomaan", joten päätettiin luottaa miehiin. Heti seitsemältä sainkin soiton asentajilta, että erästä osaa piti lähteä hakemaan. Takaisin olivat heti kahdeksan jälkeen kun silloin soittivat taas kysyäkseen ohjeita. Itse menin lasten kanssa tontille käymään yhdentoista aikoihin ja silloin pumppu oli onnellisesti kaivossa ja asentajat olivat jo paikalta häipyneet. Klo:12.09 tuli tekstari, että pumppunne on nyt asennettuna ja muutama ohje perään. Kuitenkin saamassamme laskussa laskutettiin nyt kahden asentajan koko päivän eli yhteensä 16 h asennustyö lisäksi 1 kpl tarvikkeita ja kilometrit. Heti soitin toimarille ja annoin palautetta. Olin itse ollut klo: 11 tontilla toteamassa tilanteen. Toimari tuumasi vaan, että no jaa pojat ovat tuntilappuun 16 h työtä merkanneet. Niinpä niin...vkl viettoon olivat varmaan ajoissa jo lähteneet ja pomolle muuta ilmoittaneet. Meillä kun on tuo budjetti jo pahasti miinuksella niin tulee joka lasku kyllä syynättyä hyvin tarkkaan mahdollisten virheiden varalta. Toivoa sopii, että korjattu lasku on inhimillisemmän suuruinen.

Viime viikon puoli välissä kävin lasten kanssa shoppaamassa meille keittiön kodinkoneet. Emme ottaneet kodinkoneita Designtalon kautta, sillä Piippola-taloihin kuuluvien köppäisien koneiden muuttaminen parempiin olisi tullut maksamaan lisää luokkaa 3200-3500e. Hyvitystä Piippolasta pois jääneistä koneista saimme1100e. Katsoimme, että tuolla 4300e (1100e hyvitys + muutoshinta 3200e =4300e) saamme hommattua mieleisemmät koneet muualta. Eri konevaihtoehtoja oli joulukuun lopusta asti pyöritelty mielessä ja tarjouksia kysytty Gigantista, Expertiltä ja Mustasta Pörssistä sekä katseltu nettikauppojen hinnat läpi. Lopulta koneet toimittaa meille Musta Pörssi. Mustaa Pörssiä ei enää tuossa isommassa naapuri kaupungissa jostain syystä ole, joten koneet tulevat 65 km:n päässä olevan liikkeen kautta. Ystävällisesti sähköpostikirjeenvaihdolla laitteita sieltä kuitenkin tarjosivat. Kävin paikan päällä hoitamassa maksun ja samalla tuli lasten kanssa vierailtua siinä lähellä asuvan siskoni luona. Kodinkoneissa "huippu merkeistä" tingittiin ja meille tulee nyt Whirlpoolia ja Samsungia. Uunissa minulla oli vaatimuksena ajastin ja paistomittari mieleistä oli myös pyrolyysipuhdistus. Muissa laitteissa ei oikeastaan ollut mitään vaatimuksia paitsi kylmälaitteissa ulkonäkö ja koko. A+-energialuokkaa ja melko hiljaisia koneita kaikki katsomamme mallit tuntuivat kuitenkin olevan kuten pitääkin. Saa nähdä käykö huonosti tuon Whirlpoolin kanssa eli hajoavatko laitteet kuinka nopeasti. Sen siitä saattaa saada kun tinkii laadusta. Keittotaso/-tasot on edelleen tilaamatta kun en tiedä mistä saisin sopuhintaan haluamani. Hakusessa on kaasu-/induktioyhdistelmätaso tai sitten kaksi erillistä kahden levyn dominotasoa, joissa toisessa kaasu- ja toisessa induktiolevyt. Kaikissa kohtuuhintaisissa vaihtoehdoissa induktiotason säätimet eivät ole hipaisunäppäimiä tai sitten niissä ei ole jälkilämmön merkkivaloa. Täytyy jatkaa etsimistä. En tiedä uskaltaako Virolaisista nettikaupoista tilata...

Muutama kuva tuli keskiviikkona napattua taas talolla käydessäni.


WC

Keittiö, kodinhoitohuoneen oviaukko


2 kommenttia:

  1. Samoja kodinkonemerkkejä tännekin valittu! Ja uskallan luottaa että pelaavat. Kodinkonemyyjä meille niitä suositteli, parissakin liikkeessä itseasiassa. Kun sillä hankintahinnallakin on merkitystä. Aika paljonkin.... Meilläkin semmoinen 10 000 tekis tähän budjettiin kivan lisän... Yritetään pärjätä ilman, mutta en voi varmaksi sanoa ettei tarvis mennä pankkitädin puheille vielä.

    Ja juu, noi lvi-liikkeen laskut aiheuttaa aina melkoisen jännityksen. Ne on varmaan kultaisia ne osat....

    VastaaPoista
  2. Hih hauskaa, että teilläkin on valittu juuri samoja merkkejä kodinkoneissa. Eiköhän nuo ihan toimivia pelejä ole. Eikä koneet nyt niitä kaikkein halvimpia kuitenkaan olleet. Meillä lähes samanmoinen budjetin ylitys, vaikka tekeillä "avaimet käteen talo". Kaikki pikku muutokset maksaa lisää ja mm. pohjatyöt veivät ajateltua enemmän. Koitetaan selvitä ilman pankkia, ei millään haluttais lainarahaa enempää.

    VastaaPoista