tiistai 4. lokakuuta 2011

Keittiön ja khh:n tyyli hakusessa

Vuosia sisustuslehtiä ja -blogeja lukeneena ja kaikkia mahdollisia sisutusohjelmia seuranneena luulisi, että olisin nyt aivan täpinöissäni ja varmalla maulla toteuttamassa keittiötäni. Toisin kuiten on. Olen ihan stressaantunut ja soudan ja huopaan valinnan vaikeuden edessä. Keittiön ja kodarin kaappikokoonpano on kutakuinkin (huom kutakuinkin:)) selvä, mutta ovimallien, tasojen värien ja vetimien valinta tuntuu vaikealta. Helpompaa valinta varmaankin olisi, jos budjetista ei tarvitsisi välittää. Aika paljon joutuu lisää rahaa laittamaan kiinteisiin kalusteisiin, kun ei nuo talopakettiin kuuluvat jutut miellytä.

Ensimmäisissä hahmotelmissani keittiö oli kevyesti maalaisromanttinen Topin Rauhala- tai Aurora-ovimallilla ja kuppivetimillä vanhan talomme keittiön tyylin mukaisesti. Tykkäsin entisen keittiömme lämpimästä tunnelmasta ja siitä, että tasoa oli riittävästi. Tässä tulevassa keittiössäni vapaata tasopintaa täytyy myös olla reilusti. Tällä kertaa tasoiksi otetaan kuitenkin helppohoitoista laminaattia eikä puuta. Massiivipuutasot olivat kyllä kivat ja antoivat keittiölle "lämpöä", mutta niiden kauniina pitäminen vaati säännöllistä huoltoa mikä ei nyt innosta. Kivitasot taas ovat "kylmät". Se on varmaa, että ovien väri keittiössä on valkoinen ja ikkunoiden eteen tulee iso posliiniallas. Tässä hieman kuvia tyylistä, jota keittiöön haluan.

Meille ei tule saareketta.
Kuvissa Topi-keittiöiden Rauhala ja Aurora ovimalli. Kuvat Topi-keittiöiden sivulta.
Kuva Puustellin sivulta.
 Poikkesin kuitenkin alkuperäisistä suunnitelmistani ja pyysin Topi-keittiöiltä tarjouksen ajattomilla, moderneilla, tyylikkäillä, täysin sileillä, mattavalkoisilla Kosketus-ovilla ja ohuilla pitkillä reelinkinvetimillä. Tähän modernimpaa tyyliin minut sain syttymään toisaalta budjetti (Kosketus-ovet ovat Rauhalaa edullisemmat), mutta toisaalta myös pelko kyllästymisestä. Aloin ajatella, että olisiko tuollainen moderni ja eleetön keittiö ajattomampi kuin "maalais-"keittiö. Kyllästyisinkö maalaistyyliin jossain vaiheessa?

Kosketus-ovet, jotka nyt ovat keittiön, khh:n ja wc:n kalustetarjouksessa. Vetimet meillä kyllä erilaiset kuin tässä kuvassa. Kuva Topi-keittiöt.
 Viime tiistaina kuitenkin selailin koneelle aikojen saatossa tallentamiani keittiöfiiliskuvia ja minulle tuli varma tunne siitä, että en voi toteuttaa tuota modernia keittiötä vaan tyylini on auttamattomasti MAALAISHENKINEN. Mieskin oli samaa mieltä, että moderni ja tyylikäs keittiö ei ole meidän juttu! Kosketus-ovet ovat kyllä edelleen kivat khh:ssa. Katsotaan nyt vaihtuuko ovet vielä takaisin Kosketukseen kun saan Topilta muutoshinnan. Keittiön kalusteiden hintaryhmä nimittäin nousee kahdella pykälällä eteenpäin ja khh:n jopa kolmella:(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti