tiistai 11. lokakuuta 2011

Takkasuunnitelmat

Koska meille on tulossa Piippolamalliston talo, niin talotoimitukseen ei automaattisesti sisälly takkaa. DT:n kautta olisi saanut ostettua Uuniseppien takan. Olisimme kuitenkin joutuneet maksamaan ensin "Original"- takan hinnan ja sitten siihen päälle muutoshinnan muuttaessamme vakio takan isompaan ja lämpöarvoltaan parempaan Uuniseppien takkaan.

Designtalon vakiotakka on tämän tyylinen, mutta vielä matalampi.
Niinpä päädyimme ottamaan takan muualta. Aluksi päädyimme Tiilerin Funkkis Tyyne -takkaleivinuuniin, joka päällystettäisiin kokonaan valkoisilla laatoilla. Piipuksi on ainakin vielä toistaiseksi tulossa muurattu tiilipiippu, joka päällystetään valkoisella antiikkilaastilla.

Tyyne etuosa
Tiilerin Funkkis Tyyne edestä. Meille ei olisi tuota lokerikkoa mahtunut ja tulisija olisi ollut kokonaan laatoitettu isoilla valkoisilla laatoilla. Meidän piippu päällystetään antiikkilaastilla.
Kun ensimmäiset oikovedokset pohjapiirroksesta valmistuivat huomasimme, että Tyyne oli liian leveä olohuoneen ja keittiön väliseen aukkoon ja takan molemmin puolin ajatellut kulkuaukot jäivät liian kapeiksi.

Niinpä päätimme vaihtaa takkamalliksi Tiilerin Funkkis Terhi -takkaleivinuunin. Samalla muutin suunnitelmiamme ja päädyin siihen, että laattoja ei laitettaisikaan koko takkaa päällystään vaan laatoitettaisiin vain osittain takka- ja leivinuuniluukun sivulta. Loput osat takasta päällystettäisiin valkoisella antiikkilaastilla.
Meille tulee tämä, Tiilerin Funkkis Terhi. Meillä piippu asettuu vähän eri kohtaan ja leivinuuni on tuon kuvassa olevan piipun paikalla.
Selailin yhtenä päivänä Suomela-lehteä ja sattumalta näin siellä Tiilerin Mikaen-lämpiöuunin, jossa oli käytetty tehosteena mustanruskeita ruukintiiliä. Nyt olemme päätyneet siihen, että laitamme meidän Terhiimme valkoisten laattojen sijasta tehosteeksi juuri noita sisustustiiliä.
Tiilerin Mikael. Samaa tehostetiiltä haluamme meidän Terhi-takkaleivinuuniimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti