keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ei mennyt ihan niin kuin piti - viikon 9 ja 10 tapahtumia osa 2

Takuukorjausmies tuli paikalle keskiviikkona 7.3 tarkoituksena asentaa liesituuletin ja hoitaa muut pikkuhommat, jotka olisivat kuuluneet timpureille/kirvesmiehille. Liesituuletin on meidän omahankinta, jolloin se olisi kuulunut meidän asennettavaksi. Olin sopinut RG Design-talotekniikan putkareiden kanssa sen liittämisestä hormiin. Putkarit eivät kuitenkaan liitosta tehneet silloin kun talolla ahersivat, sillä emme olleet asentaneet liesituuletinta seinään seinästä puuttuvan vaakakoolauksen ja juuri samalla kohdalla seinän toisella puolella sijaitsevan ryhmäkeskuksen takia. Lisäksi iv-putki oli jo tällöin väärässä paikassa, josta se siirrettiin nykyiselle edelleen väärälle paikalle. Takuukorjausukkeli sai liekkarin seinälle (on muuten vinossa, siis ei vaaterissa!!!), mutta vain huomatakseen, että iv-putken päälle ei saanut asennettu rst-peitelevyjä, sillä liesituulettimen iv-putki oli väärässä kohdassa suhteessa keittotasoon. Saunankuituvalojen holkkeja hän ei saanut asennettua.  Paneeleita pitäisi poistaa katosta ja tämän tulisivat timpurit tekemään.

8.3 pidettiin käyttöönottotarkastus. Kalusteasentaja oli tullut aikaisin aamusta paikalle tekemään asennuksia olettaen putkimiehen tulevan asentamaan puuttuvaa khh:n hanaa heti aamusta. No eipä putkaria talolla torstaina näkynyt. Turhaan oli herännut kalusteasentaja klo: 4.30 aamulla. Kuitenkin klo:10.45 kun rakennusvalvojan kanssa asioita läpi käytiin oli talolla vielä hyvinkin keskeneräistä. Takuukorjaaja ja kalustemies pyörivät talolla ja työnääniä kuten porausta ja sahausta oli "ilmassa". Selvisimme tarkastuksesta läpi muutamaa pikkuhuomautusta lukuunottamatta. Talotikkaita pitäisi lyhentää (tästä oli huomautettu DT:lle jo vastaavamme toimesta aiemmin ja DT luvannut Vesivekin tulevan tekemään lyhennyksen.) ja keittiön ja ph:n välisestä seinästä puuttui rakoventtiili. Meidän kontolle tuli myös lisätä khh:n ja oh:n ulko-ovelle jonkinlaiset väliaikaiset portaat/korokkeet, jotta pudotus maahan ei olisi niin jyrkkä. Etuovelle isäntä oli jo kyhännyt trukkilavoista väliaikaisen askelman, mutta myös khh:n ja oh:n ovelle sellainen vaadittiin. Kesällä meillä on tarkoituksena rakentaa terassia khh:n ovelta oh:n ovelle (lounais-seinustalta luoteis-seinustalle) ja sen takia mitään pysyviä porrasratkaisuja ei tähän hätään ole tehty.

 
Väliaikaiset etuoven raput. Pojalla koiran kanssa riehumisen seurauksena naarmu naamassa.

Jotain posititiivista. Olen tosi tyytyväinen talon valoisuuteen. Ihan himpun verran harmittaa keittiön ikkunoiden koko. Ne olisivat voineet sittenkin olla sen 10 cm leveämmät. Luonnonvaloa kyllä riittää silti, joten se ei ole iso harmituksen aihe. Eteisen pikkuisen neliöikkunan haluaisin joskus sitten suurentaa kun yläkertaa aletaan värkkäämään.

Kalusteasentajan jälkeen keittössä ja khh:ssa näytti tältä. Tilanne on edelleen melkein samanmoinen. Khh:n allas on tosin nyt saanut hanan ja liesituulettimen iv-putki peiteputken, mutta se on aivan vinossa. Näyttää edelleen aika keskeneräiseltä eikö?9.3 saunan kuidut saatiin kuntoon purkamalla hieman kattoa. Samalla saatiin moitteita työpäälliköltä omien valaisimien käytöstä. DT teki kuulemma meille kuuluvaa hommaa kun asensi meidän itse hankkimiamme valaisimia. En ymmärrä!!! Olen kyllä sähkömiehille maksanut omien valaisimien kytkennästä eikä kukaan silloin sanonut, että ne olisi meidän itse pitänyt asentaa kattoon sähkäreille valmiiksi. Samalla moitittiin myös meidän liesituuletinta, jossa on liian kapea peiteputki iv-putkelle. Kuulemma DT:n liesituulettimessa on leveämpi peiteputki, jolloin iv-putki voi olla reilusti vinossa ja se peittyy liesituulettimen peiteputken taakse. Tekivät siinäkin kuulemma meidän hommia kun nyt asensivat liesituulettimen meille, vaikka se oli meidän oma hankinta. Olisihan me liekkari itse seinään asennettu, mutta kun se vaakakoolaus puuttui, seinän takana oli ryhmäkeskus ja iv-putki oli vinossa. Iv-putki oli nimittäin jo kerran siirretty tälle nykyiselle edelleen virheelliselle paikalle.

Illalla putkimiehet olivat käyneet asentamassa khh:n hanan. Heidän oli myös määrä siirtää liesituulettimen iv-putki oikeaan kohtaan. Kuinkas sitten kävikään... Kuva kertokoon...

Liekkarin putki vinossa ja myös koko hökötys vinossa.
 10.3 lauantaina olimme ajatelleet alkaa asentaa välitilalaattoja. Talolle tultuamme huomasimme kuitenkin, että vettä ei tullut. Heti ajatukset kohdistuivat putkimieheen, joka oli edellisenä iltana talolla käynyt häärimässä. Tutkittiin kaikki  "mahdollinen" useamman ihmisen voimin ja luultiin pumpun sanoneen poks.

12.3 maanantaina vettä ei tullut edelleenkään ja sovittiin D-talon työpäällikön kanssa talon luovutuksen siirtämisestä torstaille 15.3. Listoittaja kävi ahertamassa khh:n kattoon ja keittiöön liesituulettimen viereen puuttuvat kattolistat. Oli sitten listoittanut liesituulettimen ympäristönkin, vaikka koko hökötys on aivan vinossa. Tuosta listoituksesta ei nyt ole kuvaa. Täytyy tänään käydä nappaamassa kuva. Illalla tuli meidän sähkäri tutkimaan pumpun ja ei siitä mitään vikaa löytynyt. Ja kappas ,syynä vesiongelmaan olikin hyvin perinteinen vika eli putki jäässä. Ei tarvinnut kuin muutama minuutti pitää lämppäriä huoltokaivossa ja jo tuli vesi taloon. Ensi kesänä täytyy eristää huoltokaivo sekä kaivon ja talon perustuksen välinen matka huolella. En ymmärrä miten kellään ei tullut näin yksinkertainen syy mieleen. Jotenkin yhdistettiin ongelma vain siihen putkariin, joka oli pe iltana talolla käynyt

1 kommentti:

  1. Onnea uuteen kotiin! Miltäs on tuntunut asustella?

    Kyllä sitä tähän rakentamiseen kuuluu kaikenlaista "ei mennyt niin kuin strömsöössä" - osastoa...

    Ihanan valoisalta näyttää keittiönne. Lisää kuvia valmiista talosta...?

    VastaaPoista