perjantai 13. huhtikuuta 2012

4 viikkoa talon luovutuksesta

Otsikkoa kirjoittaessa itsekin häkellyin, että on mennyt jo 4 viikkoa siitä kun talo meille lovutettiin. Luovutuksessa kirjattiin muistaakseni 12 kohtaa, jotka Designtalolta jäi tekemättä ja jotka luvattiin hoitaa kuntoon. No, ei ole edelleenkään kaikki sovitut hommat hoidettuna. Liesituuletin käytiin asentamassa uudelleen reilu viikko talon luovutuksesta mukavasti oikein lauantai aamuna kello 10. Samalla laitettiin Ecowatin alareunaan kaapin alle valkoista muovilistaa, palautettiin yläkerran ikkunoiden kahvat, jotka olivat eksyneet listamiehen matkaan ja kiinnitettiin pyykkikorit khh:n kaappiin. Vielä on tekemättä seuraavat: khh:n altaan kiinnitys, ikkunapeltien vaihto/asian tutkiminen kun pellit eivät täytä rakennusmääräyksiä, MH1:n ikkunan pielen kolhun paikkaaminen, ulkokeskuksen tallin sähköjen varauksen lisääminen ja ulko-oven rikkinäisen koristelaudan vaihto. Pieniä juttuja, mutta valmistalo mikä valmistalo:) Näitten lisäksi Topi-keittiön asennuksista puuttuu mikron ja kylmälaitteiden yläpuolelta oikean kokoiset peitelevyt, 6 l jätesanko, yksi laatikon etulevy on liian leveä, altaan alapuolelta puuttuu peitelevy/altaan alapuolella olevassa laatikossa pitäisi olla korkeampi etulevy. Pihla-ikkunoille meni myös yksi reklamaatio kun eteisen pikkuikkuna ei ole mennyt kiinni sen jälkeen kun se meidän oman valvojan kanssa ennen käyttöönottotarkastusta avattiin.

Että tällaista...

Kävi muuten putkimiehetkin meitä ilahduttamassa pariin otteeseen kun lattian vesikierrossa oli ongelmaa (ilmattiin ja säädettiin Nereuksen systeemiä jakotukilta) ja kiertovesipumppu ei jostain syystä ollut päällä. Meillä oli siis talo ainakin viikon kylmänä, mutta eipä juuri haitannut kun meillä on niin masssiivinen tuo takkaleivinuuni, että lämpöä riitti silti. Hyvä oli kuitenkin saada lattialämmöt toimintaan niin kuivuu kosteidentilojen lattiat nopeammin suihkun jälkeen ja keittiön laattalattia ei tunnut niin kamalan kylmälle jalan alla. Toisella käynnillä putkarit tulivat klo: 21.30 illalla ja lähtivät klo:23 jälkeen. Asiakasystävällisiä työaikoja Designtalon putkareilla!

Ensimmäinen viikko asuttiin talolla kuin oltaisiin retkellä oltu.  Lapset sairastelivat juuri viikoilla 11 ja 12 sopivasti ja itselläkin oli tosi flunssainen olo. Voin rehellisesti sanoa, että tämä muutto tuntui kyllä jotenkin erittäin raskaalta. Kaiken lisäksi ärsytti talon keskeneräisyys ja vaatekaappien ym. säilytystilan puute. Välitilanlaattoja ei Designtalo meille millään suostunut laittamaan. Juuri yhdestä blogista huomasin, että meidän työpäällikön alueella on ainakin kuvasta päätellen tismalleen samanlaiset laatat asennettu samoihin aikoihin meidän kanssa valmistuneeseen taloon. Epäreilua:(

No vaatekaapit saatiin hankittua ja välitilanlaatatkin on seinässä.

Välitilalaattojen asennusta 25.3.
Tavarat hakevat vieläkin paikkaansa ja kaikkialla on sisustuksen osalta keskeneräistä. Senpä takia en vielä halua julkaista kuvia valmiista talosta. Ehkä jotain pieniä paloja kuitenkin:)

Hyvät hankikantokelit ovat houkutelleet meitä hangille maaliskuun puolesta välistä asti. Tässä poika laskemassa mäkeä takapihan laidan pellolla. Kuva on otettu meidän takaterassin ovelta 18.3. Nyt tosin onneksi lunta jo näistä kuvista huomattavasti vähemmän jäljellä. Tosin viime viikonloppunakin käytiin hangilla. Silloin olin minäkin mukana ja meidän neiti vaunuissa. Hyvin kesti kävellä.




Poika ja isi mäenlaskussa. Takaterassin ovelta kuvattu ilman zoomausta.

Ajattelin jatkaa bloggailua raksa-ajan jälkeenkin. Sisältö tulee varmaan olemaan enemmän sisustuspainotteista. Toki raksaamista on tarkoitus jatkaa. Tulossa on ainakin pihan laittoa sekä terassin ja koiratarhan rakentamista. Autotalli/-katos ja yläkertakin olisi kiva saada jollain aikatauluilla. Palaan tosin töihin jo kesäkuun alkupuolella, joten bloggailuaikaa on entistä vähemmän.

1 kommentti:

  1. hei. mikä teillä on noissa ikkunapelleissä se suurin murhe. Liian lähellä seinää nokka, liian pieni kallistus, pelti smyygilaudan päällä tiivisteen varassa vai ikkunan alaosan seinälaudoituksen tuuletusvälin toiminta joka katkeaa peltiin?

    VastaaPoista